Foto: LETA

Plašu sabiedrības rezonansi un kritiku šonedēļ izpelnījās Aizsardzības ministrijas lēmums pie Ādažu militārās bāzes izstādīt CVRT bruņutransportieri, kas kopumā izmaksā apmēram 183 000 eiro. Par lēmuma pieņemšanu ministrijā sākta dienesta pārbaude, kas padziļinātāk skaidros lietas apstākļus un iesaistītos. "Delfi" skaidro, kad radās ideja un ko par projektu saka tā laika ministrijas "atslēgas cilvēki".

Jāatgādina, ka ministrija šoruden veido "militarizētās tēlniecības kompozīciju" – uz betona podesta izvietots savu laiku nokalpojis kāpurķēžu bruņutransportieris "CVR(T)". Projekts kopumā izmaksājis apmēram 183 000 eiro. Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) šo nosaucis par līdzekļu nelietderīgu izmantošanu un uzdevis sākt dienesta pārbaudi. Tai jānoslēdzas līdz 31. oktobrim.

Kad radās ideja

Ministrijā "Delfi" pauž, ka ideja par to, ka pie Ādažu militārās bāzes varētu uzstādīt postamentu, kas simbolizētu brigādes mehanizāciju un spēju attīstību, radās 2017. gadā, kad vienlaikus tika uzsākts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mehanizācijas projekts un CVRT bruņutehnikas iegādes process.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!