Foto: Publicitātes foto

Ar katru dienu Ukraina un Eiropa tuvojas uzvarai, kas nozīmē, ka tuvojas arī nākotnes Ukraina - demokrātiska un tiesiska valsts attīstīto Eiropas valstu saimē, Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Padomes (EP) kopīgās programmas "Partnerība labai pārvaldībai" īstenotā projekta "Atbalsts konstitucionālās justīcijas attīstībai Ukrainā" atklāšanas uzrunā uzsvēra Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina.

ST informē, ka 17. un 18. oktobrī Rīgā norisinās ST un Ukrainas Konstitucionālās tiesas tiesnešu un darbinieku kopīgs seminārs, kurā piedalās arī EP pārstāvji.

Kucina uzsver, ka projekta galvenais mērķis ir kopīgs darbs pie Ukrainas tiesiskās sistēmas pilnīgas integrācijas ES. Latvijas pieredze 20 gadu garumā liecina, ka šis ceļš ir sarežģīts, tas prasa spēku un pacietību.

Semināra mērķis ir vairākās darba sesijās dalīties ar Ukrainas kolēģiem pieredzē par Latvijas tiesiskās sistēmas ceļu uz pievienošanos ES un NATO. Puses pārrunā no šī integrācijas procesa izrietošās prasības tiesību sistēmai, tostarp konstitucionālo tiesību problēmjautājumu izpratnes maiņu Latvijas tiesiskajā iekārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!