Foto: Laser

Šī gada 13. jūlijā no Rojas uz Roņu salu ar ūdens motocikliem devās 16 cilvēki. Tikai 14 no viņiem galamērķi sasniedza, jo divi cilvēki pazuda jūrā. Viens no viņiem, Sergo Tvauri, jūrā gāja bojā. Otrs, Jevgēnijs Klints, traģiskajā notikumā izdzīvoja. Igaunijas "TV3" programmas "Laser" žurnālisti intervijā Jevgēnijam vaicāja, kāpēc braucienā viss nenotika, kā plānots.

Līdzīgi braucieni Latvijā organizēti arī iepriekš. No Rojas līdz Roņu salai, braucot pa jūru, jāmēro 45 kilometri. Ūdenssporta entuziastu grupa 13. jūlija rītā pulcējās Rojā, lai ar ūdens motocikliem dotos uz Roņu salu.

Šie 16 cilvēki nebija draugi, daži vispār viens otru nepazina. Tā bija tikai cilvēku grupa, kas vēlas doties šādā braucienā. Tā kā nebija neviena, kas pasākumu koordinētu un uzraudzītu, katrs bija atbildīgs pats par sevi, un grupas dalībnieki izmantoja savus ūdens motociklus.

Gan Igaunijas, gan Latvijas mediji plaši vēstīja, ka viens no grupas dalībniekiem – Jevgēnijs Klints – nevarēja braucienu turpināt ūdens motocikla defekta dēļ. Kad ūdens motocikls apstājās, ar Jevgēniju jūrā palika Sergo Tvauri, kuram bija jāpalīdz šo tehnisko ķibeli atrisināt. Tikai viens no viņiem izdzīvoja – Jevgēnijs. Tikai viņš šobrīd var paskaidrot, kāpēc Sergo Tvauri gāja bojā.

Jevgēnijs Klints veselas 16 stundas cīnījās ar vētru, un viņam izdevās aizpeldēt līdz Roņu salai. "Laser" raidījuma žurnālisti Jevgēniju sastapa Jelgavā. Viņš piekrita intervijai ar vienu noteikumu – viņa seju atklāt nedrīkst, jo viņš negrib sāpināt bojā gājušā Sergo ģimeni. Sergo vecāki un māsa arī dzīvo Jelgavā.

Vairāk nekā divas nedēļas pēc traģēdijas, 30. jūlijā, Sergo līķi atrada Rīgas jūras līča krastā netālu no Garciema. Sergo bija tikai 38 gadi.

Kā izveidojās jūsu grupa?

Mums ir grupas čats, kur apvienojušies ūdenssporta entuziasti. Jebkurš interesents šai grupai var pievienoties. Kāds varēja izstāstīt paziņām, ka būs šāds brauciens, un pievienoties varēja jebkurš. Cilvēku skaits braucienā nebija ierobežots. Neviens šo braucienu neorganizēja un nevadīja. Mēs sarunājām satikties Rojā un no turienes doties uz salu. Man bija savs ūdens motocikls.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!