Foto: Rīgas dome

Šonedēļ Rīga kļuvusi par vienu daudzfunkcionālu sporta laukumu, kā arī vienu jaunu un vienu uzlabotu ielu bagātāka – Juglā atklāts moderns un multifunkcionāls laukumu, bērnu laukumiņš un dažādas aktivitātes zonas, bet Lucavsalā izbūvēta jauna iela un Laivu ielas turpinājums, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Rīgas 63. pamatskolā Baltezera ielā 6, 17. oktobrī tika atklāts daudzfunkcionāls sporta laukums ar basketbola groziem, volejbola, rokas bumbas un citu sporta veidu trenēšanās iespējām. Teritorijā ir arī futbola laukums, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju.

Skolas teritorijā izbūvēti multifunkcionālie sporta laukumi, kas paredzēti basketbolam ar sertificētiem strītbola groziem, volejbola, rokas bumbas un citu sporta veidu spēlēm, futbola laukums (izmērs 66x43 m) ar mākslīgo segumu, laukums ar dažāda augstuma uzstādītiem basketbola groziem, iesildīšanās laukums, skrejceliņi un tāllēkšanas sektors, uzstādīti ielu vingrošanas trenažieri un galda spēles – galda teniss un tekbola galds, kā arī izbūvēts rotaļu laukums.

Skolas teritorijā veikti arī teritorijas labiekārtošanas darbi – bruģa seguma ierīkošana, soliņu, velosipēdu, skrejriteņu un skeitbordu turētāju uzstādīšana, atkritumu konteineru nojumes izvietošana, teritorijas žoga izbūve, teritorijas apgaismojums, videonovērošanas un lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve, akcentē pašvaldībā.

Izstrādājot Rīgas 63. pamatskolas lietojumā esošās teritorijas labiekārtošanas projektu, tika ņemts vērā teritorijas izvietojums, kā arī koku bagātība un daudzveidība.

Rīgas domē vēsta, ka kopējais finansējums āra sporta infrastruktūras izveidei Rīgas 63. pamatskolai bija 2 162 000 eiro, no kuriem valsts aizdevums – 1 945 800 eiro, pašvaldības budžeta finansējums – 216 200 eiro. Darbus veica pilnsabiedrība "Guliver Construction".

Savukārt Lucavsalā izbūvēta jauna iela un Laivu ielas turpinājums, "Delfi" uzzināja pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamentā. Izbūvēto ielu kopgarums sasniedz 1,3 kilometrus.

Realizējot projektu, izbūvēts Laivu ielas turpinājums aptuveni 0,65 kilometru garumā ar apgriešanās laukumu un jauna iela – aptuveni 0,66 km garumā, kas savieno Lucavsalas ielu ar Laivu ielu.

Gar Laivu ielas brauktuves vienu pusi, virzienā no Salu tilta uz Dienvidu tiltu izbūvēts atdalīts gājēju un velosipēdu ceļš, bet otrā pusē gājēju ietve.

Starp brauktuvi un ietvēm izbūvēta sadalošā josla ar zaļo zonu, kurā izvietots ielas apgaismojums. Izbūvētā brauktuve ir ar divām braukšanas joslām – viena josla katrā virzienā. Brauktuves kopējais platums ir septiņi metri, tādējādi nodrošinot iespējamā sabiedriskā transporta kustību.

Tāpat ir izbūvētas divas sabiedriskā transporta pieturvietas – iekškvartāla ielā un apgriešanās laukums.

Projekta gaitā izbūvēta slēgta lietus ūdens kanalizācijas sistēma un ielu apgaismojums, kā arī veikta esošās gaisvadu elektropārvades līnijas posma pārbūve kabeļlīnijā un sakaru kanalizācijas izbūve.

Pašvaldībā atgādina, ka pērn darbi Lucavsalā apstājās, jo būvuzņēmējs, kurš darbus bija sācis, tos ilgstoši neveica un pārkāpa līguma noteikumus, nesniedzot atbildes uz departamenta rakstiski uzdotajiem jautājumiem. Tāpēc departaments lauza līgumu ar būvuzņēmēju. Pēc tam, atklāta konkursa kārtībā, tika izraudzīts būvuzņēmējs, kas iesāktos darbus pabeidza.

Darbus veica ceļu būves firma SIA "Binders". Līguma kopējā summua bija 1,6 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!