Foto: F64

Starp padomdevējiem, kas konsultē parlamentārās izmeklēšanas komisijas "Rail Baltica" jautājumiem vadītāju Andri Kulbergu (AS), ir arī cilvēki, kuri paši dažādos veidos ir vai bijuši saistīti ar "Rail Baltica" projektu, svētdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "De facto".

Raidījums noskaidrojis, ka padomus devis arī "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna palīgs Mareks Gruškevics. Viņa sieva Kitija Gruškevica pēdējos gandrīz trīs gadus ir "Rail Baltica" projekta ieviesēja "RB Rail" vadībā, šobrīd uzņēmuma valdē viņa ir vienīgā no Latvijas. Bet pirms darba "RB Rail" viņa pati bija Smiltēna padomniece - laikā, kad viņš ieņēma Rīgas vicemēra amatu.

"Es to nezināju, tādu faktu. Bet man vienalga, ja Kitija Gruškevica ir veikusi kādas nepareizas darbības, mēs to vērtēsim, viņu aicināsim un, ja viņai būs jāatbild, tad viņa arī atbildēs," raidījumam "De facto" atbildējis Kulbergs.

Gruškevica par šo faktu nevēlējās runāt, norādot, ka "droši vien tad jāintervē konkrētā persona." Mājās par izmeklēšanas komisijas jautājumiem ar vīru nerunājot.

Kā vēstīts, Saeima šogad 13.jūnijā pēc 34 deputātu priekšlikuma nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanu komisiju par "Rail Baltica" projekta virzībā pieļautajām kļūdām. Komisijai noteikts sešu mēnešu darba termiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!