Foto: Publicitātes foto

Par Lizumā pagastā nozāģēto koku, kurā ar auto ietriecās un dzīvību zaudēja četri jaunieši, Valsts policija (VP) uzzināja no medijiem. Arī pašvaldība nav plašākas informācijas par to, kas un kā izlēma liktenīgo koku nozāģēt.

Gulbenes ciematu, tostarp Lizuma pagasta pārvaldes vadītāja Irēna Jansone portālam "Delfi" norāda, ka nekādas informācijas par nozāģēto koku pašvaldībai neesot, savukārt "Latvijas Valsts ceļi" pārstāve Anna Kononova norādīja, ka saskaņojums par šī koka zāģēšanu nav saņemts un plašākas informācijas par to nav.

Arī interese par nozāģēto koku pagaidām nav izteikta, saka pagastu apvienības vadītāja: "Neviens nav zvanījis, prasījis par to koku. Vienīgi blakus esošās zemes īpašnieki prasījuši, kas to veicis," atzīst Jansone. Par konkrēto koku plašāk zinot stāstīt policijā, kas to skaidrojot, min pārvaldes vadītāja.

Savukārt Valsts policijā pauž, ka iesniegums par notikušo nav saņemts: "Saistībā ar Lizumā nozāģēto koku Valsts policija informē, ka sākotnējo informāciju ieguva no masu saziņas līdzekļiem.

Policijā pašlaik nav saņemts oficiāls iesniegums par iespējamu patvaļīgu koka nozāģēšanu, tāpēc šobrīd nav iespējams precīzi noteikt, kurš un kad ir veicis šo darbību. Taču, ja tiks saņemts iesniegums no cietušās puses par materiālajiem zaudējumiem, kas radušies saistībā ar šo notikumu, policija izskatīs šo jautājumu un veiks nepieciešamās darbības.

Policija turpina apstākļu noskaidrošanu un aicina ikvienu, kam ir informācija par notikušo, sazināties ar attiecīgajām iestādēm.

Cilvēkiem, kuriem ir informācija par šāda veida notikumiem, vai kuri uzskata, ka ir cietuši materiālus zaudējumus, būtu jāvēršas pie šādām iestādēm: Valsts policija – lai ziņotu par iespējamu pārkāpumu vai patvaļīgu rīcību, iesniedzot iesniegumu par materiālajiem zaudējumiem vai jebkuru citu informāciju, kas var palīdzēt izmeklēšanā.

Pašvaldība – ja koki vai citi resursi atrodas uz pašvaldības teritorijas vai ja jautājums saistīts ar vietējās teritorijas plānojumiem, pašvaldība var arī būt atbildīgā iestāde.

Valsts meža dienests – ja runa ir par kokiem, kas atrodas mežu teritorijā, vai par mežu saimniecisko darbību, iespējams, būs nepieciešams konsultēties arī ar šo iestādi.

Šīs iestādes ir būtiskas, lai veiktu izmeklēšanu un novērtētu radītos zaudējumus vai likumīgumu attiecīgajā teritorijā, uzsver policijā.

Jau ziņots, ka traģiskais ceļu satiksmes negadījums notika naktī uz 19. septembri.

Policijā izsaukums uz Gulbenes novada, Lizuma pagasta autoceļu Cesvaine–Velēna saņemts pulksten 00.36.

Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Aculiecinieks TV24 raidījumam "Svarīgais 3 minūtēs" ziņojis par notikušo ar foto starpniecību. Vietējie iedzīvotāji medijam apgalvo, ka tas noticis naktī no 18. uz 19. oktobri – tieši mēnesi pēc traģiskā negadījuma.

Vēstīts, ka policija par avāriju sākusi kriminālprocesu, kur skaidro negadījuma apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!