Foto: LETA

Saeimai būs jālemj par "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) frakcijas deputāta Jura Jakovina izdošanu kriminālvajāšanai, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša neoficiālā informācija.

Trešdien, 23. oktobrī, notikušajā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē tās vadītājs Jānis Vucāns (ZZS) kolēģus informēja, ka saņemti dokumenti par kāda deputāta izdošanu kriminālvajāšanai.

Aizbildinoties ar slepenību, komisijas vadītājs neatklāja nedz deputāta vārdu, kuru rosināts izdot kriminālvajāšanai, nedz arī tika atklāts iemesls.

Viņš teica, ka komisijas deputātiem būs jāiepazīstas ar dokumentiem un kādā no nākamajām sēdēm jālemj par turpmāko rīcību.

Portāla "Delfi" rīcībā esoša neoficiālā informācija liecina, ka šis deputāts ir Jakovins. Tiesa, ZZS frakcijas vadītājs Harijs Rokpelnis nekomentēja, vai Jakovinu rosināts izdot kriminālvajāšanai. "Visādas baumas klīst, Nevaru ne apstiprināt, ne noliegt," sacīja deputāts, aicinot gaidīt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmumu.

Šā gada septembrī LTV raidījums "de facto" vēstīja, ka Jakovins, kurš ir arī praktizējošs ģimenes ārsts, iesaistīts krimināllietā, par ko šovasar ziņoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB paziņojums tika izplatīts augustā. Tajā birojs informēja par kādu šovasar sāktu kriminālprocesu, kurā tiesības uz aizstāvību ir trim personām. KNAB pārbaudīja aizdomas, ka zvērināts advokāts uzkūdījis ārstu izsniegt viltotu izziņu advokāta kolēģei, kas, iespējams, attiecīgo dokumentu iesniegusi tiesā, lai novilcinātu tiesas sēdi, vēsta "de facto". Jakovins raidījumam stāstījis, ka vasarā ir bijis KNAB.

Pēc tam, kad "de facto" lūdza KNAB plašākus komentārus, ņemot vērā, ka viena no personām ar tiesībām uz aizstāvību procesā ir Saeimas deputāts, birojā informēja, ka vārdus komentēt nevar, taču drošības līdzekļi konkrētajai personai nav piemēroti, savukārt lieta esot noslēguma stadijā.

Satversme nosaka, ka pret Saeimas locekli nevar uzsākt kriminālvajāšanu bez Saeimas piekrišanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!