Foto: Valsts kanceleja

Latvijas turpinās atbalstīt Ukrainu militāri, politiski, ekonomiski, kā arī iestājas par Ukrainas dalību NATO, trešdien, 23. oktobrī, tiekoties ar Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku pauda valsts augstākās amatpersonas.

Stefančuks Latvijā ieradies, lai piedalītos Trešajā Starptautiskās Krimas platformas parlamentārajā samitā. Viņš trešdien tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) un Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS).

Premjeres birojā portālu "Delfi" informēja, ka Siliņa ar Stefančuku pārrunāja Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju, Ukrainas uzvaras plānu, ar kuru Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iepazīstināja Eiropas valstu līderus pirms nedēļas notikušajā Eiropadomē, un ceļu uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Siliņa uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu militāri, politiski, ekonomiski un cilvēciski līdz tās uzvarai pār Krievijas agresiju.

"Kara iznākumam ir jābūt taisnīgam mieram. Ukrainas uzvara ir iespējama, ja starptautiskie partneri sniegs tai izšķirošo atbalstu. Tāpēc Latvija turpinās atbalstīt Ukrainas intereses starptautiski, tostarp ES, NATO un ANO. Eiropas līmenī turpinām strādāt, lai panāktu stingrākas sankcijas pret agresorvalstīm. Krievijas noziegumi pret Ukrainas iedzīvotājiem nedrīkst palikt nesodīti," pauda Ministru prezidente.

Savukārt Mieriņa tikšanās laikā ar Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju uzsvēra, ka Ukrainas uzvaras plāna būtiska sastāvdaļa ir tās dalība NATO kā priekšnoteikums ilgtermiņa drošībai Eiropā.

Saeimas preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka Mieriņas ieskatā, Ukrainas dalība NATO var sniegt spēcīgāko garantiju pret Krievijas atkārtotu agresiju.

"Patiesi ceram, ka nākamgad NATO samitā Hāgā varam pieņemt politisku lēmumu par Ukrainas uzaicinājumu iestāties NATO. Uz šo mērķi strādāsim ar saviem NATO sabiedrotajiem," sacīja Mieriņa, akcentējot, ka līdzīgi atbalstām Ukrainas iestāšanos Eiropas Savienībā, un Latvija ir gatava sniegt nepieciešamo atbalstu un dalīties savā pieredzē ar Ukrainas kolēģiem.

Tāpat Saeimas spīkere norādīja, ka uzvaras plāna īstenošanā būtiska ir visu nepieciešamo ieroču piegādes ilgtermiņa nodrošināšana. Viņa sacīja, ka Ukrainai ir pilnas tiesības uz pašaizsardzību, kas ietver arī militāru mērķu iznīcināšanu Krievijas teritorijā.

"Latvijā atbalsts Ukrainai ir un būs visos līmeņos," uzsvēra Mieriņa, pieminot arī militāro piegāžu nepieciešamību un starptautiskās sabiedrības atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!