Septembrī benzīna cena degvielas uzpildes stacijās pārsniedz liktenīgo 70 santīmu atzīmi, liekot pārdomāt benzīna patēriņa apjomu samazināšanu pat visapātiskākajiem autobraucējiem.

Skolotāju protesta akcija

Tāpat kā tobrīd daudz kur Eiropā, pie degvielas cenu iegrožošanas ķeras valdība, kā risinājumu izvirzot iespējamu lūgumu ES atļaut iepirkt no Krievijas un Baltkrievijas naftas pārstrādes rūpnīcām degvielu, kas neatbilst ES kvalitātes kritērijiem. Izskan arī ierosinājumi samazināt degvielas akcīzes nodokli.

Daži autobraucēji izmanto gadījumu, lai saorganizētu Latvijas sabiedrībai neraksturīgos stihiskos masu protestus, taču, kā ierasts, negūst plašu atsaucību.

Otro reizi gada laikā Latvijā ierodas Boriss Berezovskis, šoreiz organizējot pedagoģisku animācijas filmu seansu, uz kuru tiek uzaicināts arī ekspolitiķis Andris Šķēle. Lai gan viens no Berezovska vizītes organizētājiem Roberts Līcis, paspēj ieiet Latvijas humora vēsturē, nosaucot Šķēli par “nācijas morālo līderi”, Šķēlem acīmredzot multenes nepatīk, jo jau nākamajā dienā Tautas partiju pārstāvošais premjers Aigars Kalvītis velta niknus vārdus Berezovskim un tā draugiem. Vēlāk Berezovskis tiek iekļauts to personu sarakstā, kuriem liegta iebraukšana Latvijā, bet viņam labvēlīgais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons atkāpjas no amata.

Septembrī, ņemot vērā, ka valsts budžets pildījies labi, parlaments ir dāsns ikgadējos budžeta grozījumos, taču piemirst tajos iekļaut pedagogu algas. Seko plaši skolotāju protesti.

Augustā aizsāktais populisma infantīlisms politiskajos paziņojumos turpinās arī septembrī: Māra Gulbja sūdzībai pāvestam seko Pirmās partijas atbalsts Kalifornijas gubernatoram Švarcenegeram.

Savelkas loks ap tiesu izpildītājiem – shēmotājiem. Pirmās instances tiesa par vainīgiem RAF īpašuma izsaimniekošanas lietā atzīst trīs tiesu izpildītājus Ivaru Kibermani, Ligitu Molčanovu un Andri Strazdu. Prese ziņo par arvien jauniem strīdīgiem darījumiem, kuros piedalījusies arī tiesu izpildītāju cunftes vadītāja Inga Čepjolkina.

Darbu uzsāk ilgi gaidītais trešais mobilo sakaru operators “Bite Latvija”, kas pieder Dānijas investoriem. Jau no pirmajām darbības dienām to gaida niknas cīņas ar konkurentiem, piemēram, mēģinot vienoties par starpsavienojumu līgumiem.

Septembrī mājas apstākļos piedzimst “Delfi Bēbis” Ernests, savukārt Saeima ar likumu atļauj sievietēm izvēlēties dzemdēt mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!