EK uzskata, ka ar vārdu “vodka” drīkstēs marķēt jebkuru alkohola izstrādājumu, kura stiprums būs ne mazāks par 37,5 grādiem, neatkarīgi no tā garšas īpašībām.
“Brendijus un konjakus gatavo no vīnogu spirta, bet vodku tradicionāli gatavo no graudu vai kartupeļu spirta. Šādu robežu nojaukšana veidos haosu. Varbūt mēs gribēsim nākotnē redzēt tekilu, kas gatavota no graudiem, vai ķīniešu konjakus no rīsa?” eirobirokrātu ieceres absurdumu laikrakstam komentējis “Latvijas balzama” prezidents Rolands Gulbis.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit