Leģionāru piemiņas dienas, 16.marta rītā lielai daļa rīdzinieku, kas mēģināja no pilsētas centra doties uz Vecrīgu uz darbu vai citās darīšanās, sastapās ar nepatīkamu pārsteigumu – naktī policija ir iežogojusi Brīvības pieminekļa laukumu, kā arī laukumu starp “Hotel de Rome” un “Makdonaldu”. Teritorijā ap Brīvības pieminekli dežūrē aptuveni 100 policistu, taču ceturtdienas rītā tikai tas arī liecināja par iespējamām nekārtībām 16.martā, par kurām iepriekš brīdināja amatpersonas.
Foto galerija

Aptuveni pulksten 10 laukumā pretī Nacionālās operas ēkai pie strūklakas sākuši pulcēties krieviski runājoši cilvēki, pārsvarā jaunieši, kuri savā starpā diskutēja par iespējām aizkavēt leģionāru atbalstītāju centienus nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, novēroja “Delfi”. Tiesa, ziedus nolikt pie pieminekļa nav iespējams, jo tas ir iežogots un tikt pie tā nevar neviens.

Garāmgājēji nepievērsa uzmanību sapulcei, paužot lielāku neapmierinātību ar pēkšņi, bez brīdinājuma “izaugušo žogu”, kas traucēja viņiem mērot ierastās gaitas.

Pie pieminekļa nav arī tradicionālās Goda sardzes.

Cilvēki, kas pulcējās pie strūklakas, bija paņēmuši līdzi arī foto un video kameras, gatavojoties iemūžināt 16.marta pasākumus. Viņi labprāt sniedza intervijas Krievijas televīziju pārstāvjiem, kuri bija ieradušies uz pasākumu. Intervijās Krievijas televīzijām viņi pauda sašutumu par Latvijas “centieniem iežogot Latvijas vēsturi”, kā pretstatu minot Krieviju, kas par 16.martu “runājot atklāti”.

Pie Brīvības pieminekļa neviens no viņiem nebija pienācis, un arī ziedus, pretēji iepriekš plānotajam, nenolika.
.

Šajā rakstā aplūkotais temats šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā “0 pozīcija”. Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā “Delfi” lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par “Delfi” lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!