Ja agrāk Latviju uzskatīja par mazu valsti, kuru pasaules teroristisko organizāciju tīkli neskar, tad tagad situācija ir mainījusies, telekompānijas LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Viņš raidījumā teica, ka Latvija ir nonākusi “Al Qaeda” redzeslokā.
Saeimas drošības komisijas priekšsēdētājs gan uzsvēra, ka Latvijā ir grūti nepamanītiem iebraukt svešiem cilvēkiem un gatavot teroraktus, taču viņš aicināja cilvēkus neiesaistīties nekādās masu uzrīkotās provokācijās.

Arī Latvijā ir organizācijas, kas cenšas rīkot provokācijas - uzrīkot kautiņus un panākt asinsizliešanas. Kā vienu šādu organizāciju Emsis minēja “skinhedus”.

“Ir vēlēšanu laiks un tajā dažādas radikālas organizācijas cenšas izmantot visas metodes, lai pievērstu sev uzmanību,” sacīja Emsis. Dažādiem grupējumiem nav izdevies uzņemt Latviju nomelnojošas filmas 16.marta pasākumā, tāpēc viņi to mēģinās darīt citos datumos.

Kā vienu no tuvākajiem datumiem, kad var notikt kādas provokācijas, Emsis min 25.martu.

Šajā rakstā aplūkotais temats un Emša prognozes par iespēamām provokācijām šogad šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā “0 pozīcija”. Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā “Delfi” lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par “Delfi” lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!