Seksuālo minoritāšu rīkotās Draudzības dienas šogad notiks no 30.maija līdz 3.jūnijam, pastāstīja geju, lesbiešu, biseksuālu un transpersonu apvienības "Mozaīka" valdes locekle Linda Freimane.
Viņa norādīja, ka šī gada tēma un pasākuma saturs tiks izlemts pēc 13.janvāra, kad notiks "Mozaīkas" biedru kopsapulce un tiks izveidota Draudzības dienu rīkotāju komanda.

"Mēs noteikti centīsimies informēt sabiedrību par šo pasākumu, uzturēt dialogu ar policiju un Rīgas domi, skaidrot, kāpēc mēs rīkojam Draudzības dienas un ko mēs vēlamies panākt," sacīja Freimane.

Tāpat Freimane norādīja, ka organizācija labprāt iesaistīsies dialogā ar visiem, kam interesē šī tēma, bet ne ar organizācijām, "kuras nodarbojas ar prettiesiskām aktivitātēm un publiski nosoda, apceļ, pazemo vai citā veidā cenšas kaitēt cilvēkiem ar citu seksuālo orientāciju".

Kā ziņots, 5.janvārī, tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Oskaru Kastēnu (LPP/LC), "Mozaīkas" pārstāvji informēja par aktualitātēm un problēmām, kas saistītas ar homofobijas izpausmēm Latvijā.

Tikšanās laikā Kastēns un Freimane atzina, ka jādara viss iespējamais, lai neatkārtotos situācija, kāda tika novērota pagājušā gada Draudzības dienu un Rīgas praida laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!