Lai gan pēdējās dienas Latvijā bija vērojams atkusnis, jau naktī no otrdienas uz trešdienu gaisa temperatūra pazemināsies, un Latvijā gaidāms stiprs sals.
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā portālu "Delfi" informēja, ka naktī no otrdienas uz trešdienu un turpmākās dienas termometra stabiņš naktīs var noslīdēt no mīnus 12 grādiem valsts rietumu rajonos līdz pat mīnus 25 grādiem Vidzemē un Latgalē.

Pirmdien un otrdien Latvijā vietām gaidāms sniegs, taču vēlāk laika apstākļi mainīsies un no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem Latvijā atkal ieplūdīs aukstās arktiskās gaisa masas, atnesot būtisku gaisa temperatūras pazemināšanos.

Naktīs uz trešdienu, ceturtdienu un piektdienu termometra stabiņš valsts rietumu rajonos noslīdēs līdz pat mīnus 17 grādiem, bet valsts centrālajos un austrumu rajonos līdz mīnus 20 grādu atzīmei. Vēl aukstāks būs Latgalē un vietām Vidzemē, kur temperatūra, iespējams, sasniegs mīnus 25 grādus.

Arī dienas būs aukstas, daudzviet veidosies sarma. Naktīs nenoslīdēs zemāk par mīnus 10 vai 15 grādiem, arī dienas laikā pieturēsies vairs tikai neliels sals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!