Piektdien lielo sastrēgumu radīšanā, kas izveidojās pirms un pēc grupas "Prāta vētra" koncerta Siguldā, vainojama pašu apmeklētāju nedisciplinētība un nelaimīga apstākļu sagadīšanās, informē Siguldas kārtības policijas priekšnieks Augusts Popovs.
Apmeklētāji nevēlējās ievērot norādes par speciālajām stāvvietām, piemēram, pie Pleskavas šosejas vai Depo ielā.

Policija bija spiesta iejaukties, jo apmeklētāji centās tikt tuvāk pasākuma norises vietai ar automašīnu. Kā norādīja Popovs informācija, kā ērtāk nokļūt pasākumu vietā un kur novietot automašīnu, bijusi paziņota jau sen. Savukārt par nelaimīgu apstākļu sagadīšanos policijas pārstāvis minēja neparedzēto Lorupes tilta remontu, turklāt pie Siguldas esot notikusi avārija, kas ievērojami kavējusi visu satiksmi. Policijai nācies apturēt ienākošo automašīnu plūsmu, lai varētu izlaist automašīnas no pilsētas.

Kā informē Satiksmes informācijas centrā, šīs nedēļas sākumā Latvijas Autoceļu direkcijas (LAD) mājaslapā tika ievietota informācija par plānoto Lorupes tilta remontu, kura laikā plānots ceļa seguma šuvju remonts.

Kā liecina informācija LAD mājaslapā internetā, laikā no 7. līdz 14.augustam ceļa Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža 48.7.kilometrā no Rīgas paredzēti Lorupes tilta periodiskās uzturēšanas darbi, ko veic SIA "M.A.TAKA". Kustība notiks pa apbraucamo ceļu.

Arī sestdien daudzi autovadītāji mēģina nokļūt pilsētas centrā, kas pilsētas svētku pasākumu laikā satiksmei ir slēgts, sacīja Popovs.

Projekta "Siguldai 800" vadītāja Jolanta Borīte informē, ka lielas nekārtības piektdien Siguldā nav novērotas.

"Šodien daudzi cilvēki Siguldā ierodas ne tikai ar savām automašīnām, bet arī ar vilcieniem. Savukārt kā pārvietošanās transportu pa pilsētu uz dažādām pilsētas svētku norises vietām cilvēki izmanto gan velosipēdus, velorikšas, gan arī piedāvātos autobusus, kas kursē pa pilsētu," sacīja Borīte.

Lai Siguldas svētki noritētu veiksmīgi un palīdzētu cilvēkus informēt par automašīnas novietošanas iespējām, pilsētā strādā gan policijas patruļas, gan brīvprātīgie jaunieši, gan zemessargi.

Kā ziņots, daudzi cilvēki, kas piektdien izlēmuši doties uz Siguldas astoņsimtgades svinību pasākumiem, tostarp "Prāta vētras" koncertu, vairāku kilometru garumā uz Vidzemes šosejas pirms iebraukšanas Siguldā bija spiesti stāvēt sastrēgumā.

Vietām satiksme uz autoceļa notika haotiski - transportlīdzekļi centās braukt trīs vai pat četras joslās. Turklāt uz autoceļa nebija nevienas policijas ekipāžas, kas regulētu satiksmi un sodītu pārkāpējus, stāstīja autovadītāji.

Sastrēgumu dēļ nedaudz tika atlikta grupas "Prāta vētra" koncerta sākums, lai uz to paspētu arī cilvēki, kas bija iekļuvuši sastrēgumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!