Krievijai nav iebildumu pret piemiņas akmens "Bauskas atbrīvotājiem 1944. 14. IX" pārvietošanu no Bauskas Kofa dārza uz Kritušo karavīru kapiem, jo tas nav vēstures vai kapu piemineklis, ziņo "Bauskas Dzīve".
Piemiņas akmens no Korfa dārza uz Kritušo karavīru kapiem Biržu ielā pārvests bez īpašiem starpgadījumiem. Bauskas Domes izpilddirektors Jānis Mičulis skaidro, ka pašvaldība sazinājusies ar Krievijas vēstniecību Latvijā, kurai neesot bijuši iebildumi pret piemiņas zīmes pārvietošanu.

Turklāt šis piemiņas akmens neesot iekļauts Krievijas šāda veida pieminekļu reģistrā. Deputāts Raitis Ābelnieks stāsta, ka viņam otrdien zvanīts no kādas ziņu aģentūras Maskavā, vaicāts, kāpēc piemineklis pārvietots no pilsētas centra uz nomali un vai darbi veikti slepus pa nakti.

Bauskas Domes preses sekretāre Andra Matuļenko informēja, ka par akmens pārvietošanu pašvaldībā nav interesējušies ārzemju un tai skaitā Krievijas, ziņu dienesti.

Interneta portālā atrodams videosižets "Igaunijas sindroms", kas pārraidīts telekanālā RTR. Tajā sašutumu par notikušo krievu valodā pauž dažas sirmgalves, Domes izpilddirektors Mičulis sniedz savu skaidrojumu, pievienoti arī dokumentāli kadri no Otrā pasaules kara laika kinohronikām. Sižetā mēģināts vilkt paralēles ar notikumiem Igaunijā, uzsverot, ka joprojām Baltijā neliek mieru kritušo padomju karavīru piemiņas vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!