Augstās inflācijas dēļ arī valdība sākusi taupīt un šogad ministriem nav izmaksāta neviena prēmija, intervijā reģionālajiem žurnālistiem atzinis premjers Aigars Kalvītis (TP).
Laikrakstā "Brīvā Daugava" publicēta premjera intervija reģionālajiem žurnālistiem, kurā Kalvītis atbild uz jautājumu, kā viņš izprot taupīšanu, un vai arī valdībā tiek taupīts.

"Gada laikā valdībā nav izmaksāta neviena prēmija un algas arī neesam palielinājuši jau vismaz piecus gadus. Šo jautājumu gan nevajadzētu izprast tiešā veidā. Iedzīvotājiem nevajadzētu dzīvot uz nākotnes rēķina. Var tērēt tikai to, cik ir pieejams. Ja ir papildu resursi, tad vajadzētu veidot no tiem uzkrājumus, nevis censties visu likt patēriņā," sacīja premjers.

Iepriekšējos gados Kalvīša valdībā ministri ir saņēmuši prēmijas mēnešalgu apmērā un divas reizes gadā – parasti vasarā un gada nogalē.

Induļa Emša (ZZS) valdības laikā ministri un premjers prēmijas saņēma vienu reizi. Savukārt Andra Bērziņa (LC) valdības laikā prēmijas saņēmušas divas ministres - toreizējā kultūras ministre Karina Pētersone (LC) un tieslietu ministre Ingrīda Labucka (LPP).

Premjera alga šobrīd ir 2162 lati mēnesī, bet ministru atalgojums - 1944 lati pirms nodokļu nomaksas. Tā kā valdības locekļu atalgojums ir piesaistīts vidējam sabiedriskajā sektorā strādājošo algu pieaugumam, tas ik gadu tas palielināts, lai gan formāli lēmumi par algu palielināšanu netiek pieņemti. Tiesa, šogad ministri un premjers atšķirībā no Saeimas deputātiem pieņēma lēmumu atteikties no ikgadējā algu pārrēķina atbilstoši pērn sabiedriskajā sektorā strādājošo algu pieaugumam, tādēļ viņiem algas saglabājās pagājušā gada līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!