Foto: AFI
Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē (SZF), ceturtdien atklājot konferenci "Valsts pārvalde: quo vadis?", Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) aicināja jauniešus nākt strādāt uz valsts pārvaldi, tomēr norādīja, ka darbam ir nepieciešams rūpīgi gatavoties un mācīties.
"Mēs priecāsimies par katru jaunu cilvēku, kas nāks strādāt valsts pārvaldē," teica premjers, norādot, ka darbs valsts pārvaldē ir ļoti interesants un dinamisks. "Mācieties, gatavojieties un nāciet strādāt," Kalvītis aicināja jauniešus, kuri lielā skaitā bija pulcējušies fakultātes konferenču zālē.

Premjers norādīja, ka, strādājot valsts pārvaldē, ir nepieciešama laba izglītība, fundamentālas svešvalodu zināšanas un labas organizatora spējas. Pēc Kalvīša teiktā, tieši svešvalodu zināšanas pašlaik sagādā problēmas valsts pārvaldē strādājošajiem.

LU rektors Mārcis Auziņš, uzrunājot konferences dalībniekus, uzsvēra, ka valsts pārvaldes jautājumi ir svarīgi valstij kopumā un arī katrai institūcijai, piemēram, LU. Auziņš pauda cerību, ka konferences laikā gūtās teorētiskās atziņas praktiski palīdzēs sakārtot lietas valsts pārvaldē.

Ceturtdien LU Sociālo zinātņu fakultātē notiek konference "Valsts pārvalde: quo vadis?" un karjeras diena, kas tiek realizēta sadarbībā ar Valsts kanceleju.

Konferences laikā SZF mācībspēki sadarbībā ar valsts pārvaldes vadošajiem darbiniekiem diskutēs par aktuālajām norisēm valsts pārvaldē, tā tuvinot sociālo zinātņu teoriju un praksi. Īstenojot sadarbību, studenti tika rosināti pētīt un analizēt valsts pārvaldes jautājumus, kā arī plānot savas karjeras veidošanu valsts pārvaldē.

Konference organizēta četrās problēmu grupās - valsts pārvaldes attīstības aktuālās problēmas un to risinājumi, valdības komunikācijas pamatnostādņu projekts 2007.-2013.gadam, valsts īstenotā sociālās iekļaušanas politika, valsts pārvaldes iestāžu bibliotēku funkcijas un attīstības iespējas.

Par šīm tēmām diskutēs LU SZF mācībspēki - Ojārs Skudra, Iveta Reinholde, Linda Zīverte, Baiba Mūze, bakalaura, maģistrantūras un doktorantūras studenti.

No valsts pārvaldes uzstāsies Valsts kancelejas direktora vietniece Baiba Pētersone, Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktore Sandra Baltiņa, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītājas pienākumu izpildītāja Laine Kučinska un Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta vadītāja vietniece Rudīte Osvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!