Foto: AFI
Iepazīstoties ar premjera Aigara Kalvīša sniegto informāciju par situāciju valdībā, Valsts prezidents Valdis Zatlers secināja, ka valdība tomēr ir rīcībspējīga, taču tai būs ļoti grūta nākamā nedēļa.
Zatlers pēc tikšanās ar premjeru uzsvēra, ka "nākamā nedēļa būs grūta mūsu valstī", jo valdībai jāatrod kompromiss ar arodbiedrībām par nākamā gada budžetu, un tas ir jāpieņem arī Saeimā. Jāpanāk, lai mediķi, skolotāji un policisti solīto algu pielikumu saņemtu jau no 1. janvāra, atzina prezidents.

Zatlers izvairīgi komentēja to, cik rīcībspējīga ir valdība, norādot, ka vislabākā situācija būtu, ja visi ministri būtu savos amatos un pildītu savus pienākumus, bet šobrīd situācija ir "Ministru prezidenta kontrolē".

Zatlers arī pauda pārliecību, ka "Saeima ir atbildīga un atbildīgi vērtēs arī premjeru".

Pirms tikšanās ar premjeru Zatlers gan pauda, ka apšauba valdības rīcībspēju, jo tajā nav trīs ministru – ekonomikas, ārlietu un pašvaldības lietu ministru. Jau ziņots, ka valdošā koalīcijas piektdien, izvērtējot situāciju valstī, nolēma turpināt darbu un gatavoties nākamā gada valsts budžeta pieņemšanai, kas patlaban atzīts par svarīgāko uzdevumu, atzina koalīcijas partiju pārstāvji. Kalvītis pēc sarunām ar koalīciju aicinās apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK virzīt jaunu kandidatūru ekonomikas ministra amatā, jo iepriekšējais kandidāts Einārs Cilinskis savu kandidatūru atsaucis. No premjera pārstāvētās Tautas partijas izslēgta Aigara Štokenberga vietā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus pildīs finanšu ministrs Oskars Spurdziņš. Savukārt ar ārlietu ministru Arti Pabriku, kurš nolēmis demisionēt, premjers vēl turpinās sarunas, jo nevēlas pieņemt viņa demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!