Foto: AFI
Premjers Aigars Kalvītis neplāno atkāpties no amata pēc valsts budžeta pieņemšanas galīgajā lasījumā, jo valdībai esot vēl vairāki nepadarīti darbi – jāpabeidz robežlīguma ratifikācija, kā arī jāpieņem virkne lēmumu saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu.
"Es no šīs atbildības neesmu atteicies un neatteikšos," žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja premjers.

Koalīcijas padomes sēde. Fotogalerija

Kaut arī Valsts prezidents Valdis Zatlers ir publiski paudis viedokli, ka Kalvītim ir jāatkāpjas pēc budžeta pieņemšanas, premjers sacīja, ka trešdien tikšoties ar prezidentu un šo jautājumu pārrunāšot. Kalvītis arī norādīja, ka pēc budžeta apstiprināšanas koalīcija kopīgi lems par turpmāko darbu, kā arī par vakanto ministru vietu aizpildīšanu.

Jau vēstīts, ka valdībā patlaban trūkst trīs ministru, par demisionēšanu paziņojusi arī labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS). Lai gan premjers nav skaidri paudis gatavību demisionēt, par jaunu valdības vadītāju patlaban neformāli runā ne tikai koalīcijas partneri, bet arī pašas Tautas partijas biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!