Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori veica atkārtotu pārbaudi SIA "Maxima Latvija" lielveikala kulinārijas cehā Rīgā, A. Saharova ielā, jo uzņēmums informēja, ka veicis tā sakārtošanu atbilstoši higiēnas prasībām. PVD pieņēma lēmumu atļaut atjaunot kulinārijas ceha darbību, portālu "Delfi" informēja PVD pārstāve Solveiga Smiltene.
PVD bija apturējis šī ceha darbību, jo SIA "Maxima Latvija" lielveikala "Maxima XX" kulinārijas cehā A. Saharova ielā 20a ēdienus uzglabāja turpat telpās nevis aukstuma vai karstuma iekārtās, tā radot reālus draudus patērētāju veselībai.

PVD jau ir apturējis arī kulinārijas ceha darbību "Maxima XXX" A.Deglava ielā 67, jo , lietojot uzturā silto pārtiku, kas tur iegādāta, saslimuši daudzi cilvēki. Savukārt SIA "Maxima" lielveikala kulinārijas cehā Rīgā, Nīcgales ielā 46a PVD aizliedzis gatavot karstos kulinārijas izstrādājumus, kā arī uzdevis samazināt to kulinārijas izstrādājumu apjomu, kuri jāuzglabā aukstumā.

PVD atļauj atjaunot kulinārijas ceha A. Saharova ielā 20a darbību, jo lēmumā par darbības apturēšanu minētās neatbilstības ir novērstas un baktērijas darba virsmu nomazgājumos nav konstatētas, bet SIA "Maxima Latvija" jāievēro šādi nosacījumi: kulinārijas cehā saražoto izstrādājumu apjoms diennaktī nedrīkst pārsniegt tehnoloģiskā aprīkojuma jaudu, jānodrošina mikrobioloģiskās drošības kritērijiem atbilstošs termiski apstrādāto izstrādājumu atdzesēšanas process un jānodrošina pārtikas apriti reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošana.

Sestdien PVD pārtikas inspektori vēlreiz pārbaudīja cehu un atzina, ka kulinārijas cehā ievēro šīs prasības. PVD turpina ari citu kulinārijas cehu pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!