Rūpējoties par ekspremjera un Tautas partijas (TP) priekšsēdētāja Aigara Kalvīša drošību, svētdien mierīgu viņa iekļūšanu parlamentā nodrošināja Saeimas apsardzes vīri, novēroja portāls "Delfi".
Kalvītis svētdien uz Saeimas sēdi ieradās ar nokavēšanos, jo bija komandējumā. TP priekšsēdētājs negāja pa centrālajām durvīm, pie kurām pulcējās simtiem iedzīvotāju, bet gan pa otrām jeb galvenajām Saeimas durvīm. Tomēr pie tām jau ilgāku laiku pirms Kalvīša ierašanās bija sasēduši vairāki protestētāji pret Loskutova atbrīvošanu, kas izmantoja duvju pakāpienus, lai atpūstos no ilgās gaidīšanas.

Kā novēroja portāls "Delfi', Saeimas apsardzes vīri organizēja Kalvīša ienākšanu Saeimā. Viņi jau labu laiku iepriekš dežūrēja pie Saeimas sānu durvīm ēkas iekšpusē un gaidīja ekspremjera atbraukšanu.

Parasti gan deputātiem nav īpaša apsardze, tāda ir tikai Saeimas prieksšēdētājam.

Jau vēstīts, ka svētdien Saeima lemj par Loskutova atbrīvošanu. Pie Saeimas nu jau vairāk nekā septiņas stundas dežūrē simtiem cilvēki, kas ar asiem saucieniem pavada koalīcijas deputātus, bet atbalsta opozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!