Saeimas opozīcijas partijas pauž sašutumu par to, ka trešdien, 6.augustā, paredzētajā Saeimas ārkārtas sēdē pēc Valsts prezidenta uzrunas nebūs debašu.
Partijas "Jaunais laiks" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka Saeimas kārtības rullis neliedz debatēt pēc prezidenta uzrunas. "Saeimas priekšsēdētāja paziņojums, ka debašu nebūs, ir ņirgāšanās, un pierāda, ka Daudze nav politiski nobriedis," sacīja Āboltiņa.

Līdzīgu viedokli pauda arī "Sabiedrības citai politikai" pārstāvis Aigars Štokenbergs, kurš bija iecerējis pēc prezidenta uzrunas pieteikties debatēs un aicināt prezidentu atlaist Saeimu. "Ir grūti iedomāties, kā var izsludināt Saeimas ārkārtas sēdi, liedzot deputātiem piedalīties debatēs. Vai prezidents nevēlas, lai par viņa priekšlikumiem debatē?" izbrīnu pauda Štokenbergs.

Apvienības "Saskaņas centrs" priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzskata, ka no šīs koalīcijas neko citu nevar sagaidīt. "Viņi [koalīcija] nevēlas dzirdēt, ko saka opozīcija un tauta, un Satversmes grozījumi, visticamāk, beigsies ne ar ko - tie tāpat kā daudzi citi likumprojekti ieguls Saeimas komisijās bez tālākas virzības izskatīšanai."

Jau ziņots, ka Saeimas prezidijs pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinājuma nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi trešdien, 6.augustā, plkst.10:00. Sēdes darba kārtībā ir tikai viens jautājums - Valsts prezidenta uzruna.
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze žurnālistus informēja, ka pēc prezidenta uzrunas nav plānotas debates, jo par uzrunām nedebatē.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē notikušajā referendumā iedzīvotājiem bija jābalso par vai pret Satversmes grozījumu projektu, kas paredz grozīt 78. un 79.pantu, nosakot, ka ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

Referendumā 40,16% balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju ir balsojuši par tiesību došanu iedzīvotājiem rosināt Saeimas atlaišanu. Balsstiesības sestdien bija 1 515 213 vēlētājiem. Lai grozījumi Satversmē stātos spēkā, par tiem bija jānobalso pusei jeb 757 607 vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!