Lai uzturētu uzticības punktu patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu un šādi sekmētu šo cilvēku integrēšanos sabiedrībā ir izstrādāts jauns projekts, informēja projekta vadītāja Anda Grants. Projekta realizācijai, kas ietver virkni aktivitāšu, paredzēts tērēt 29 663 latus.
Patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu arī šogad ir iespēja iegūt visa veida informāciju par Latviju pērn izveidotajā interneta mājaslapā "refugees.lv". Mājaslapā pieejami svarīgākie dati par Latviju, kā arī informācija par mājokļa jautājumiem, izglītību, nodarbinātību, veselības aprūpi un ģimenes dzīvi Latvijā.

Interesējošos jautājumus iespējams uzdot arī elektroniskā veidā, sazinoties ar Integrācijas uzticības punkta patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu vadītāju Andu Grants. Informācija par Integrācijas uzticības punktu patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu būs pieejama arī bukletā, ko šogad paredzēts izstrādāt un izdot trijās valodās.

Savukārt skolēnu informēšanai plānots organizēt 10 interaktīvus seminārus Latvijas skolās par patvēruma meklētāju, bēgļu un personu ar alternatīvo statusu integrācijas jautājumiem.

22 247 latus no šogad projekta īstenošanai paredzētā finansējuma atvēlējis Eiropas Bēgļu fonds, bet nacionālais līdzfinansējums veido 7 416 latus.

Integrācijas uzticības punktu patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu 2008.gadā Eiropas Bēgļu fonda projektā "Jauno sabiedrības locekļu integrācija" izveidoja Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts, kura tiesības un saistības no šī gada 1.janvāra pārņēma Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!