Pārtikas un veterinārais dienests, pārbaudot sūdzību par Vācijā ražota siera izplatīšanu ar a/s „Trikātas siers” marķējumu, atklājis, ka ar “Trikātas siera” marķējumi tirgots Vācijā ražots siers “Edam”, portālu “Delfi” informēja PVD.
PVD veica pārbaudes Rīgas Centrāltirgū un vairumtirdzniecības noliktavā „Mēmele PV", rezultātā Rīgas Centrāltirgū PVD atklāja 5,5 kilogramus Vācijā ražota siera „Edam" ar a/s „Trikātas siers" marķējumu „Tālavas". PVD apturēja siera izplatīšanu un pārbaudes turpināja vairumtirdzniecības noliktavā „Mēmele PV", kas sieru piegādājusi.

Vairumtirdzniecības noliktavā PVD atklāja vēl 18,9 tonnas Vācijas izcelsmes siera „Edam". Lai gan uz siera rituļiem nebija maldinošā marķējuma, tas bija atrodams uz paletēm - 13,2 tonnas siera bija marķēti kā „Katrīnas" un 5,7 tonnas kā „Tālavas".

Noliktavas pārstāvji inspektoriem skaidroja, ka siers iegādāts no z/s „Ezerkalni", kas atrodas Trikātas pagastā.

Z/s „Ezerkalni" nav reģistrēta PVD kā pārtikas apritē iesaistīts uzņēmums, tātad tai nav tiesību nodarboties ar pārtikas produktu ievešanu un izplatīšanu, norāda dienests. PVD ir apturējis noliktavā atklātā siera izplatīšanu līdz papildus informācijas saņemšanai no siera ražotāja Vācijā.

Materiāli par viltota marķējuma izmantošanu tiks nodoti Ekonomikas policijai tālākas izmeklēšanas veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!