Ekonomiskā situācija Latvijā nav bezcerīga un mūsu valsts vēl aizvien saglabā iespēju kā viena no pirmajām Eiropas valstīm atkopties no krīzes, pirmdien žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru apgalvoja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Lai tas tā notiktu, pēc Repšes teiktā, ilgtermiņā un konsekventi jānodrošina sabalansēts valsts budžets, jāievieš eiro un jāmazina birokrātija, radot draudzīgu vidi uzņēmējiem.

Finanšu ministrs ir pārliecināts, ka izvirzītais mērķis, veicot šā gada budžeta grozījumus, proti 7% budžeta deficīts, tiks sasniegts.

Lielākas bažas politiķim rada, vai "uz pareizām sliedēm ir uzlikts" reformu process izglītības un veselības nozarēs, taču Repše ticies ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Veselības ministrijas pārstāvjiem, un šīs tikšanās viņam devušas cerību, ka reformas tiks sāktas.

Vienlaikus Repše uzsvēra, ka "spiedienu nedrīkst atslābināt ne uz mirkli".

Šonedēļ par veidotajiem budžeta grozījumiem tiks diskutēts arī ar Starptautiskā Valūtas fonda misiju, bet Ministru kabinets grozījumus Saeimai plāno nodot ap 1.jūniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!