Finanšu ministrs Einars Repše (JL) atzīst, ka viņš vainojams pie vilcināšanās šā gada budžeta grozījumu pieņemšanā, kā rezultātā valdībai nākas pieņemt skarbus lēmumus izdevumu samazināšanā, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atzina Repše.

Repše atzina, ka gadījumā, ja budžeta grozījumi tiktu pieņemti dažus mēnešus iepriekš, pirmajā pusgadā netiktu iztērēti lieli naudas līdzekļi, līdz ar to valdībai nevajadzētu valsts budžeta izdevumus samazināt tik lielā apmērā.

Finanšu ministrs arī atzina, ka patlaban valdība nevar sākt nopietnas strukturālās reformas, jo "strukturālo reformu plāni ir uzmesti", un līdz strukturālo reformu īstenošanai tās vēl "kārtīgi jāizplāno".

"Iespējams, mūsu valsts tik smagu problēmu priekšā nav bijusi kopš 1991.gada," sacīja Repše.

Valdība jau otrdien 12 stundu ilgā sēdē skatīja šā gada budžetu un vienojās par budžeta deficīta mazināšanu 500 miljonu latu apmērā.

"Mēs trīs mēnešus mānījām paši sevi. Daļēji tas ir saistīts ar vēlēšanām, daļēji - ar kļūdaino lēmumu jau pašā valdības veidošanas brīdī neatzīt reālo situāciju," sacīja Repše, atzīstot, ka vairākas personas valdību brīdinājušas, ka gadījumā, ja valdība kavēsies ar budžeta grozījumu pieņemšanu, vasarā budžeta izdevumus būs nepieciešamas samazināt par 500 miljoniem latu.

"Esam pazaudējuši vairākus mēnešus," atzina Repše. "Es vainoju pats sevi. Lai gan sapratu, kas būs vajadzīgs, kategoriski uz to neuzstāju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!