Foto: F64
Latvijas Banka neatbalsta papildus sloga uzlikšanu tautsaimniecībai nodokļu veidā, taču bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs pieļauj, ka rudenī varētu kļūt aktuāls jautājums par veselības nodokli.

Trešdien intervijā Latvijas Radio bankas prezidents atgādināja, ka Latvijas Banka neatbalsta nodokļu celšanu. Viņš paudis cerību, ka diskusijas par Pievienotās vērtības nodokļa likmes palielināšanu un progresīvā nodokļa ieviešanu ir izsmeltas.

Taču viņaprāt rudenī varētu kļūt aktuāls jautājums par veselības nodokli, ieviešot jaunu nodokli vai pārdodot obligātās veselības apdrošināšanas polises. Rimšēvičs norādīja, ka veselības aprūpes finansējums ir nepietiekams un valdībai būs jāatrod veids, kā piešķirt nozarei papildus līdzekļus.

Rimševičs arī uzskata, ka šajā brīdī nodokļu celšana ir pilnībā nepieņemama, tā vietā ir jāturpina strukturālās reformas, "jāskatās, ko esam treknajos gados tērējuši pa daudz, uzbūvējuši jaunas nevajadzīgas institūcijas, jāatgriežas pie tā līmeņa, ko paši spējam finansēt".

Tiesa, viņš neredz neko sliktu diskusijā par mājokļa nodokļa ieviešanu. "Cerams, tuvākajās nedēļās mēs ieraudzīsim galīgo variantu un valdībai būs jālemj," sacīja Rimšēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!