Galvenās satiksmes drošības problēmas ir autovadītāju attieksme pret citiem satiksmes dalībniekiem un nepieklājība, uzskata Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) direktors Andris Lukstiņš.
Šodien žurnālistiem Lukstiņš teica, ka raksturīgs autovadītāju negatīvās attieksmes piemērs ir braukšana pa kreiso malējo joslu. Tādēļ CSDD ir uzsākusi akciju "Kreisā josla - princips?".

Akcijas simbols ir auns, kurš raksturo "iecirtīgo un paštaisno mūsos". CSDD direktors norādīja, ka auns snauž katrā no mums, tādēļ aicināja par to aizdomāties un izturēties tolerantāk pret citiem auto satiksmes dalībniekiem.

Autovadītāji bieži neievēro ne tikai noteikumus, kuri liedz braukt pa kreiso malējo joslu, bet arī tā saukto rāvējslēdzēja principu, tas ir, ja uz ceļa ir izveidojusies situācija, ka automašīnām no vairākām joslām ir jāpārkārtojas uz mazāku skaitu joslu, autovadītājs nepalaiž tās automašīnas, kurām jāiebrauc viņa joslā.

Lukstiņš uzsvēra, ka šī akcija galvenokārt ir audzinoša rakstura, liekot auto vadītājiem aizdomāties. Tomēr arī policisti pastiprināti kontrolē, kā tiek ievērota šī ceļu satiksmes noteikumu norma.

Pirmās akcijas ietvaros uz Latvijas lielākajiem auto ceļiem izvietoti 10 lielformāta plakāti ar aunu, kurš spītīgi cenšas turpināt ceļu pa kreiso braukšanas joslu. Akcijas laikā izdotas arī pasta kartītes ar auna attēlu, kas pieejamas kafejnīcās un krogos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!