Foto: LETA
Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas frakcija aizsardzības ministram Artim Pabrikam (V) pieprasījusi skaidrot otrdien televīzijā paustos izteikumus, kuros viņš nodēvējis par muļķiem cilvēkus, kas strādā par 100 latu atalgojumu, informē apvienības konsultants Jānis Iesalnieks.

Apvienība atgādina, ka otrdien LNT vakara ziņās, komentējot Ministru prezidenta biroja darbinieku un ministru padomnieku algu paaugstināšanu, Pabriks izteicās: "Konsolidācija nenozīmē tikai to, ka valstis var vadīt tikai muļķi. Un par 100 latiem var strādāt tikai muļķi."

"Tādējādi ministrs aizvainoja lielu daļu Latvijas sabiedrības, kuri paši vai kuru tuvinieki vai draugi ir spiesti strādāt par 100 latu vai pat mazāku algu mēnesī," uzskata VL-TB/LNNK. Tāpēc frakcija izmantojusi deputātiem dotās tiesības uzdot ministram jautājumus un prasa paskaidrot, vai Pabriks "neuzskata par nepieciešamu publiski atvainoties sabiedrībai par saviem izteikumiem, it īpaši ņemot vērā, ka kā viens no Aigara Kalvīša valdības ministriem ir līdzatbildīgs par politiku, kas cilvēkus Latvijā iedzina nabadzībā".

Tāpat nacionālā apvienība vaicā: "Vai viņš neuzskata, ka demokrātiskās valstīs politiķis, kas klaji apvainojis savu tautu, nevar turpmāk ieņemt ministra amatu?"

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā pieci deputāti var rakstveidā iesniegt jautājumu Ministru prezidentam, Ministru prezidenta biedram, ministram, valsts ministram un Latvijas Bankas prezidentam par šo amatpersonu kompetencē esošajām lietām. Atbildi uz jautājumu sniedz amatpersona, kurai tas adresēts. Ja jautājums nav steidzams, amatpersona atbildes iesniedz rakstveidā Saeimas Kancelejai ne vēlāk kā iepriekšējā dienā pirms termiņa, kas noteikts atbildēm uz iesniegtajiem jautājumiem, vai sniedz to mutvārdos.

Pēc tam amatpersonas atbildes nolasa vai mutiski uzklausa īpašā jautājumu sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!