Foto: F64
Lai izvairītos no iespējamām provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma, šodien Rīgas pilsētas izpilddirektora p.i. Māris Kalve aizliedza visus 16. martā pilsētā pieteiktos pasākumus, informē domes Sabiedrisko attiecību daļa.

Saskaņā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām Māris Kalve, izskatot pieteiktos pasākumus, uzklausīja pieteicējus, konsultējās ar tiesībsargājošo struktūru pārstāvjiem, un lēmumu pieņēma vadoties no Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz iespējamiem būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

Aizliegumus rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā saņems biedrība "Daugavas vanagi Latvijā," biedrība "Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa," biedrība "Pilsoņu un nepilsoņu savienība", biedrība "Latvijas Antifašistiskā komiteja", biedrība "Simtgadnieku kustība" un privātpersona Pjotrs Gruca.

Ar Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumu ir noteikts, ka likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pašvaldībai uzliktos pienākumus un piešķirtās tiesības, tajā skaitā lēmuma pieņemšanas tiesības, realizē Rīgas pilsētas izpilddirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!