Foto: DELFI
Atbilstoši AS "Sadales tīkls" operatīvajai informācijai, ievērojami samazināti elektroapgādes bojājumi Vidzemē, taču šobrīd pieaug vēja spēks Latgales pusē, izraisot elektroapgādes traucējumus Preiļu, Rēzeknes, Krāslavas apkārtnē, liecina "Latvenergo" operatīvā informācija.

Nepilnas stundas laikā tika atjaunota elektroapgāde arī lielākajai daļai Jēkabpils iedzīvotāju, kuriem pazuda spriegums pēc bojājuma vidējā sprieguma elektrolīnijā.

AS "Sadales tīkls", iestājoties diennakts tumšajam laikam, veic elektrolīniju pārslēgumus un lokalizācijas, kā arī iespēju robežās iespējamo bojājumu novēršanu veiks operatīvā izbraukuma un remonta-celtniecības brigādes. Lai apzinātu situāciju sabiedriskas nozīmes objektos, AS "Sadales tīkls" pārstāvji sazinās ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka, pastiprinoties vēja spēkam, pēc pulksten 16:00 Vidzemē un citviet Latvijā ir reģistrēti īslaicīgi elektroapgādes avārijas atslēgumi. "Atbilstoši vēja virzienam sākotnēji postījumi bija "Sadales tīkla" Dienvidu reģionā Kurzemē, kur stiprā vēja radītās sekas lielākoties jau ir novērstas. Patlaban visvairāk avārijas atslēgumu ir Ziemeļu reģionā – Smiltenes‒Valkas un Cēsu‒Piebalgas elektrolīnijās, kā arī Ziemeļaustrumu reģionā – Jēkabpilī un Madonā," teica Bidere.

Jau vēstīts, ka otrdienas pēcpusdienā un vakarā daudzviet Latvijā reģistrētas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 20‒22 metriem sekundē (m/s).

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi ‒ "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba", "Liepājas enerģija" un "Latvijas elektriskie tīkli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!