Foto: LETA

Izdevniecības "Žurnāls Santa" līdzīpašniece Santa Anča iesniegs sūdzību Ģenerālprokuratūrā par maksātnespējīgas "Latvijas Krājbanka" administratora "KPGM Baltics" iespējamo pretlikumīgo rīcību, izpaužot informāciju bez attiecīgās personas piekrišanas un bez tiesas vai tiesneša lēmuma, informēja advokāts un izdevniecības pārstāvis Aldis Gobzems.

Viņš skaidroja, ka atbilstoši Kredītiestāžu likumam maksātnespējas administratoram ir pienākums sagatavot kreditoru sarakstu, taču vienlaikus šā saraksta sagatavošanā administrators nav tiesīgs nodot trešajām personām bez pašas personas piekrišanas vai bez īpaša tiesneša lēmuma, kāds konkrētajā gadījumā nav pieņemts.

"Faktiski publiskojot personas sensitīvos datus, kā arī informāciju par personas mantisko stāvokli bez atļaujas un tiesas lēmuma, ir pārkāpta virkne normatīvo aktu gan Kredītiestāžu likums, Fizisko personu datu aizsardzības likums, Krimināllikums un citi, kas nekādā veidā nav pieļaujams. Turklāt maksātnespējas administrators varēja izvairīties no šādu datu izpaušanas. Attiecīgi Ančas kundze ir sagatavojusi lūgumu Ģenerālprokuratūrai uzsākt kriminālprocesu pret "Latvijas Krājbanka" administratoru "KPMG Baltics" un pilnvaroto pārstāvi Jāni Ozoliņu par pārkāpumiem fiziskās personas datu izpaušanā," informēja Gobzems.

Sūdzību Ģenerālprokuratūrai, tai skaitā arī Valsts datu inspekcijai un Tiesībsargam ir paredzēts iesniegt pirmdien.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa pirmdien turpinās izskatīt sūdzības par "Latvijas Krājbankas" administratora auditorkompāniju "KPMG Baltics" rīcību, kā arī varētu lemt par bankas bankrota procedūras uzsākšanu.

Apgabaltiesa 20.aprīlī nolēma vispirms izskatīt par administratoru iesniegtās sūdzības un tikai pēc tam lemt par bankas bankrota procedūru. Tomēr tiesas sēdē tika uzklausīta tikai puse no kopumā desmit sūdzību iesniedzējiem un, ņemot vērā tiesas darba laika beigas, tika nolemts par pārtraukuma izsludināšanu līdz pirmdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!