DSCN7674
Foto: DELFI Aculiecinieks
Cits raksta nosaukums varētu būt tāds: "Alkatība – Latvijas preču cenu politika". Pat nezinu, kurš no virsrakstiem šeit labāk iederētos.

Pirms pāris dienām, pārlapojot padomju laiku zinātnieka Pohļobkina "Kulinārijas vārdnīcu", izlasīju sekojošo: "Īstie sidri tiek ražoti tikai Francijā, Normandijā. Citās valstīs ar šo nosaukumu tiek piedāvāts slikts, šķaidīts ābolu vīns un citas ābolu sulas falsifikācijas." Kas tad notiek ar Latvijā ražoto sidru, vai tiešām Pohļobkinam taisnība?

Atļāvos apšaubīt pazīstamā vēsturnieka un kulināra teikto un ar "Ceļu reportiera" automašīnu devos uz Smiltenes sidra darītavu. Uzņēmuma direktors Jānis Matvejs piekrita nelielai ekskursijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!