Pirms pāris dienām, pārlapojot padomju laiku zinātnieka Pohļobkina "Kulinārijas vārdnīcu", izlasīju sekojošo: "Īstie sidri tiek ražoti tikai Francijā, Normandijā. Citās valstīs ar šo nosaukumu tiek piedāvāts slikts, šķaidīts ābolu vīns un citas ābolu sulas falsifikācijas." Kas tad notiek ar Latvijā ražoto sidru, vai tiešām Pohļobkinam taisnība?
Atļāvos apšaubīt pazīstamā vēsturnieka un kulināra teikto un ar "Ceļu reportiera" automašīnu devos uz Smiltenes sidra darītavu. Uzņēmuma direktors Jānis Matvejs piekrita nelielai ekskursijai.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit