Tas nozīmē, ka gatavojot un uzglabājot kebabu neatbilstošā temperatūrā, mikroorganismi neiet bojā un potenciāli var apdraudēt patērētāju veselību, norāda dienests.
Iepriekš PVD ārpuskārtas pārbaudīja SIA "TurKebab" tirdzniecības vietas "Positivus" festivāla laikā pēc tam, kad Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi informēja par septiņiem cilvēkiem, kuri pēc SIA "TurKebab" gatavoto kebabu ēšanas sūdzējās par sliktu pašsajūtu.
PVD inspektori kebabu tirdzniecības vietā konstatēja vairākus pārkāpumus, kas varēja veicināt patērētāju saslimšanu, - pārtika tika gatavota un uzglabāta neatbilstošā temperatūrā, tirdzniecības vietā nebija nodrošināts tekošs ūdens dārzeņu, salātu, virtuves piederumu un darbinieku roku mazgāšanai.
Neatbilstoši uzglabātos pārtikas produktus PVD izņēma no tirdzniecības un apturēja uzņēmuma darbību līdz neatbilstību novēršanai. Laboratoriskai izmeklēšanai tika nosūtīti gan PVD, gan SPKC ņemtie pārtikas paraugi.
PVD ārpuskārtas ir pārbaudījis arī citus SIA "TurKebab" pārtikas uzņēmumus, kā arī gaļas pārstrādes uzņēmumu un trijos no četriem pārbaudītajiem uzņēmumiem konstatējis higiēnas prasību pārkāpumus, kā arī problēmas ar pārtikas produktu izsekojamību un derīguma termiņiem. Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsākta administratīvā lietvedība. SIA "TurKebab" gatavās produkcijas noliktavā ir paņemti arī saldētu vistas gaļas kebabu paraugi un nosūtīti laboratoriskajai izmeklēšanai. To testēšana turpinās.
Šīs nedēļas beigās PVD lems par SIA "TurKebab" piemērojamo sodu.