Foto: LETA
Šogad valsts svētku uguņošanu Rīgā par gandrīz 12 tūkstošiem latu nodrošinās SIA "Uguns dārzi", pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde.

Viņa paskaidroja, ka departamenta rīkotajā iepirkumā "Par Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltītā mūzikas un uguņošanas priekšnesuma nodrošināšanu 11. novembra krastmalā" uzvarējis uzņēmums "Uguns dārzi", kas šo uzdevumu veiks par 11 973 latiem bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Šis uzņēmums par valsts svētku uguņošanu atbildēja arī pērn, tiesa gan, tad izmaksas bija zemākas, liecina aģentūras BNS arhīvs.

"Par šo summu tiks nodrošināta uguņošanas priekšnesuma sagatavošana un realizēšanas izmaksas, tostarp apsardzes un citu drošības pasākumu izmaksu segšana," paskaidroja Vilde.

Uguņošanas priekšnesuma muzikālais noformējums šogad ir tautas mūzikas grupas "Iļģu" aranžējumā, kuru tiešraidē translēs arī "Radio SWH". Rīgas domes pārstāve norādīja, ka, tāpat kā katru gadu, svētku uguņošana notiks no AB dambja, tāpēc cilvēki, kuri to vēros no upes otra krasta vai neatradīsies mūzikas atskaņošanas zonā, muzikālo noformējumu varēs uztvert pa radio.

Aģentūras BNS arhīvs liecina, ka arī pērn uguņošanu rīkojis uzņēmums "Uguns dārzi" un tā izmaksājusi 10 369,78 latus, ieskaitot PVN.

Savukārt 2010.gadā salūts, ieskaitot PVN, izmaksājis 9000 latu, un to rīkojis uzņēmums "Svētku aģentūra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!