Foto: DELFI

Snigšanas dēļ pārvietošanās pa autoceļiem otrdienas rītā ir apgrūtināta visā Latvijā, tos klāj sniegs un ledus, taču pakāpeniski galvenos autoceļus tīra un kaisa, portālu "Delfi" informēja uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Savukārt neapmierinātību par atbildīgo dienestu darbu un neiztīrītajām ielām galvaspilsētā jau paudis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Savā "twitter" kontā Rīgas mērs pikti raksta: "Izbraukāju pilsētu. Ja vien to var saukt par braukšanu. Pie sevis uzaicināju visus atbildīgos par sniega tīrīšanu/netīrīšanu".

LVC pirmdienas rītā norāda: "autoceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču intensīvas snigšanas laikā brauktuves ātri kļūst sniegotas un veidojas piebraukta sniega kārta. Šādos laika apstākļos pretapledojuma materiālu iedarbība ir mazāk efektīva."

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina, ka laikapstākļu ietekmē braukšanas apstākļi var strauji mainīties.

Rīgas domes Satiksmes departaments portālu "Delfi" informēja, ka ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā līdz ar snigšanas sākšanos strādā diennakts dežūrrežīmā, izmantojot vairāk nekā 40 tehnikas vienības, tīrot un kaisot ielas, ietves, tiltus un pārvadus.

Atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, departaments brīdina, ka snigšana galvaspilsētā turpināsies līdz pēcpusdienai un sniega sega var palielināties vēl par sešiem līdz astoņiem centimetriem.

Snigšanas laikā braukšanas apstākļi pilsētā būs apgrūtināti, īpaši apgrūtināta braukšana var būt rajona nozīmes ielās. Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus rēķināties, ka ceļā uz darbu var nākties pavadīt ilgāku laiku, arī sabiedriskais transports kavējas no 15 līdz 25 minūtēm.

Portāls "Delfi" pārliecinājās, ka galvaspilsētas centrā pirmdienas rītā izveidojušies lieli automašīnu sastrēgumi un būtiski kavējas arī sabiedriskais transports.

Otrdienas rītā Latvijā vietām snieg stipri. Gaisa temperatūra ir no -3 līdz -7 grādiem. Debesis ir apmākušās. Pūš lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš, vietām brāzmas.

Situācija uz galvenajiem valsts autoceļiem, informācija tiek atjaunota

Atvērt pa visu ekrānu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!