Foto: DELFI
Braukšana pa valsts galvenās nozīmes un reģionālajiem autoceļiem praktiski visā valstī sniega dēļ arī ceturtdienas pēcpusdienā ir apgrūtināta, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts autoceļi" (LVC). Galvaspilsētā satiksme rit raiti, uzskata pilsētas domē.

Atbildīgie dienesti ceļus visas dienas garumā tīra un kaisa, taču, kā norāda LVC, brauktuves pilnībā notīrīt būs iespējams tikai pēc sniega mitēšanās.

Grūtāk izbraucami ir reģionālās un vietējās nozīmes autoceļi, jo prioritāri sākumā ir notīrīt galvenos ceļus. Proti, vispirms nodrošina normālus braukšanas apstākļus uz A un B ziemas uzturēšanas klases ceļiem, un tikai pēc tam C, kas ir lielākā daļa reģionālo autoceļu, vēsta dienestā.

Ceļu uzturētājs atgādina, ka autoceļa ziemas uzturēšanas klase, līdz ar to arī autoceļa faktiskais stāvoklis, viena maršruta, pat viena autoceļa ietvaros var atšķirties. "Braucot ziemas apstākļos, aicinām autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām auto vadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri," mudina dienestā.

Braukšanas apstākļi pa ceļiem Rīgā gan ir apmierinoši, vēsta Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola. Tiltus un pārvadus aktīvi kaisa, savukārt pilsētas centrā un Vidzemes priekšpilsētā no ielām šķūrē sniegu.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija, ceturtdienas pēcpusdienā snieg galvenokārt Ventspils, Stendes, Dobeles, Saldus, Alūksnes un Rēzeknes apkaimē. Savukārt naktī uz piektdienu un piektdien dienā snigs vien dažviet valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!