Latvijā nevar noteikt, vai gaļas izstrādājumos ir, piemēram, cūkgaļa vai vistas gaļa, nevar noskaidrot arī to, cik daudz tās desās ir, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".
Uzņēmēju pienākums šobrīd ir norādīt desu sastāvu dilstošā secībā no vairāk izmantotās izejvielas uz mazāko. Procentuālo īpatsvaru var neminēt, ja vien produkts netiek saukts, piemēram, cūkgaļas desa, skaidro raidījumā.
Valstij piederošais institūts "Bior", kurš šobrīd laboratoriski var fiksēt, vai desās ir liellopu gaļa, nevar noskaidrot, vai tajās ir cūkgaļa vai vistas gaļa. "Bior" pārstāve Ieva Rodze raidījumam skaidro, ka līdz šim nav bijis arī pieprasījuma veikt šādas ekspertīzes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit