Foto: Publicitātes attēli
Divi latvieši 7,5 mēnešos veikuši ceļojumu apkārt pasaulei, šī ceļojuma mērķis bija piesaistīt uzmanību aktuālajai emigrācijas problēmai, atainot latviešu dzīvi svešumā no pašu tur dzīvojošo tautiešu perspektīvas, kā arī pierādīt, ka, lai apceļotu pasauli, pietiek ar ideju, uzdrīkstēšanos un darbību, informēja projekta pārstāvji.

Pasaules apceļotāji ir Ģirts Smelters un Kristaps Jēkabsons, kuri intervijas ar klaida latviešiem un savus iespaidus atspoguļoja interneta vietnē "100latviesustasti.lv".

Projekta autori ceļoja ar minimāliem līdzekļiem, ne reizi nepaliekot viesnīcā vai hostelī. Viņi izmantoja vietni "couchsurfing.org", lai sameklētu naktsmājas, pārlaida naktis pie nejauši satiktiem cilvēkiem vai nakšņoja zem zvaigžņotas debess.

Kur tas iespējams, pārvietošanās notika tikai ar autostopiem vai kājām. Garākā auto stopēšanas pieredze iegūta, pārvarot attālumu no ASV rietumu krasta līdz tās austrumu krastam. Kopā stopējot veikti vairāk kā 10 000 kilometrus, apceļotāji pabijuši 13 valstīs. Līdzi paņemtas mantas tikai 40 litru mugursomas tilpumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!