Skrindu dzimtas muzeja saimniece Anna Lazdāne visiem sanākušajiem pastāstīja par maizes rašanās vēsturi, kā mainījušās cepšanas tradīcijas no laikiem, kad graudi tika berzti uz akmens, līdz mūsdienām, kad tehnoloģiju attīstība ļauj cept dažnedažādu šķirņu maizes: baltmaizi, saldskābmaizi, rupjmaizi, smalkmaizītes, sēklu maizes, karašas u.c.
Papildus aizraujošajam stāstījumam svētku apmeklētāji varēja noskatīties pēc muzeja pasūtījuma veidoto filmu par maizes tapšanu "Maizes ceļš", kā arī nobaudīt dažādus maizes veidus.
Skrindu dzimtas muzeja apmeklētāji labprāt dalījās savās bērnības atmiņās, kā viņu mammas vai vecmammas cepušas maizīti, kāda, viņuprāt, ir pati gardākā maizīte, kā arī pārrunāja dažādus ticējumus un tradīcijas, kas saistītas ar maizi.
Vaboles kultūras namā bija apskatāma seno darbarīku izstāde, un ikviens interesants varēja aplūkot un aptaustīt visus rīkus un traukus, kuri senatnē tika izmantoti maizes gatavošanai, sākot no pļautuvēm un spriguļiem, ko izmantoja graudu novākšanā, līdz pat abrai, kurā jauca un raudzēja mīklu, un lizei, ar ko gatavos kukulīšus iecēla krāsns mutē.