Skrindu dzimtas muzeja saimniece Anna Lazdāne visiem sanākušajiem pastāstīja par maizes rašanās vēsturi, kā mainījušās cepšanas tradīcijas no laikiem, kad graudi tika berzti uz akmens, līdz mūsdienām, kad tehnoloģiju attīstība ļauj cept dažnedažādu šķirņu maizes: baltmaizi, saldskābmaizi, rupjmaizi, smalkmaizītes, sēklu maizes, karašas u.c.
Papildus aizraujošajam stāstījumam svētku apmeklētāji varēja noskatīties pēc muzeja pasūtījuma veidoto filmu par maizes tapšanu "Maizes ceļš", kā arī nobaudīt dažādus maizes veidus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit