Foto: Shutterstock
Benzopirēna normu pazemināšana gaļas kūpinājumiem jau otro nedēļu ir aktualitāte gan ražotājiem, gan patērētājiem. Ražotāji Bauskas pusē uzskata, satraukumam īsti nav pamata, vēsta laikraksts "Bauskas Dzīve".

Īslīciete Marija Rosuščana par jaunajiem ierobežojumiem neuztraucas, jo visu šo piecu gadu laikā, kopš viņa savā uzņēmumā "Bauskas bekons" gatavo kūpinājumus, ne reizi par savu produkciju nav saņēmusi iebildumus.

Savukārt skaistkalniete Karīna Āķe akcentē, ka viņa nemaz neizmanto intensīvās kūpināšanas tehnoloģiju, bet daļu no apstrādes procesa veic tā dēvētajā sutināmajā skapī, tādējādi samazinot dūmu iespējami kaitīgo ietekmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!