Foto: DELFI Aculiecinieks
18 gadus Inčukalna sociālais dienests un bāriņtiesa mitinājusies šaurās, caurstaigājamās telpās novada domes ēkā. Taču 7. februārī, vienlaikus ar 22. Ziemas Olimpiskajām spēlēm atklātas arī jaunās Inčukalna sociālā dienesta un bāriņtiesas darba telpas Atmodas ielā 2a, portālam pavēstīja Inčukalna novada domes pārstāve Anete Nolberga.

Iepriekšējās darba telpās nebija iespējams veikt konfidenciālas sarunas, tāpat bāriņtiesa un sociālais dienests nebija pieejamas cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām.

Jau 2009. gadā radās iespēja labiekārtot Inčukalna novada Sociālo dienestu Vangažos un cerība izveidot jaunas un atbilstošas telpas Inčukalnā, šī iecere sāka realizēties 2013. gada rudenī.

Jaunās telpas iekārtotas ēkā līdzās domei. Te iepriekš bijusi kafejnīca, taču tagad telpās iekārtota moderna, prasībām atbilstoša bāriņtiesa un sociālais dienests.

Renovējot šo ēku ir ieguvuši ne tikai šo iestāžu klienti un darbinieki, bet arī novads kopumā, jo ir sakārtota ēka, kas ilgāku laiku bija neapdzīvota, akcentē Anete.

Uz Sociālā dienesta biroju jaunās ēkas atvēršanu bija ieradusies Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Ilona Jurševska, kura apsveica novadu ar jaunajām sociālā dienesta un bāriņtiesas telpām, un izteica prieku par novada ieguldījumu iedzīvotāju labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!