Kā norāda raidījums, valsts, deklarējot rūpes par bērnu veselību pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās bērni pavada lielu daļu no ikdienas, ir uzstādījusi augstus ēdināšanas kvalitātes standartus. Noteikumos, piemēram, teikts, ka gaļas izstrādājumiem – desām, cīsiņiem, sardelēm - jāsatur vismaz 70% gaļas un tajos nedrīkst būt pārtikas piedevas – garšas pastiprinātāju un krāsvielas.
Lai kontrolētu Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestādēs izmantotās pārtikas atbilstību Ministru kabineta noteikumiem, februārī pārbaudes īstenoja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Gaļas produktos - desā un kūpinātā gaļā - atrastas prasībām neatbilstošas vielas. Mehāniski atkaulota vistas gaļa, garšas pastiprinātājs un krāsviela. Visos gadījumos uzsākta administratīvā lietvedība, kā arī noformēti akti par pārtikas izplatīšanas apturēšanu.