Laikraksta rīcībā nonācis Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes pētījums, kas atklāj savdabīgu ainu. Izrādās, visvairāk benzpirēns tiek uzņemts ar graudaugiem un to produktiem. Vēl vairāk nekā gaļā šo vielu var atrast dārzeņos. No pētījuma izriet, ka benzpirēna vismazāk ir saldumos, augļos, sierā un alkoholiskajos dzērienos.
ES iecere paredz samazināt benzantrancēna, benzofluorantēna un krizēna daudzumu kūpinājumos. Pētījums atklāj, ka ir produkti, kur šo vielu ir krietni vairāk nekā gaļā. Izteikti līderpozīcijas ieņem dārzeņi, rieksti un pākšaugi, tāpat iespaidīgi rādītāji ir kafijai un tējai, norāda laikraksts.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit