Dzēšanas darbi Papes dabas parkā norisinās jau kopš sestdienas. Par ugunsgrēku Nīcas meža dienests uzzzināja sestdienas vakarā, kad to arī lokalizēja un apdzēsa. Pašlaik dzēš gruzdošos pelnus un sūnas, lai nepieļautu atkārtotu ugunsgrēkum, vēsta "TV Kurzeme".

"Dzēšanu meža dienests paveica kādas divās, trīsarpus stundās. Dzēsām abās frontālajās līnijās," teic "Latvijas Valsts meži" Nīcas meža iecirkņa vadītājs Kārlis Altītis.

Nīcas meža dienesta vadītājs prognozē, ka dzēšanas darbi būs jāturpina arī otrdien un vēl nedēļu veltīs ugunsgrēka vietas apsekošnai.

"Šeit ir tāda nogāze, vispirms ar lāpstu ir jāatrok tās malas, jo uguns iet uz augšu, pa kāpumu gruzdot, un nelīdz vien noliet ar ūdeni, jo tas notek," stāsta "Latvijas Valsts meži" Nīcas meža iecirkņa meistars Raimonds Freimanis.

Cik lieli zaudējumi ir nodarīti, pagaidām nav zināms. "Ugunsgrēki ir pielīdzināmi dabiskiem procesiem tāpat kā vētras. Konkrētu kaitējumu dabai mēs nevaram aprēķināt. Vienīgais, par ko mēs varētu uztraukties nākotnē, kā teritorijas atjaunosies un vai nepastāvēs smilšu erozijas risks," skaidro Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģiona administrācijas direktore Dace Sāmīte.

Gan Dabas aizsardzības pārvalde, gan "Latvijas Valsts meži", atgādina, ka sausā laikā, uzturoties mežā, jābūt uzmanīgiem ar uguni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!