Foto: F64

Rīgas dome (RD) aizņemsies 3,75 miljonus eiro četru Rīgas skolu renovācijai, informēja RD sēdē.

Rīgas 32.vidusskolas vienkāršotai renovācijai RD aizņemsies 1,7 miljonus eiro ar aizņēmuma atmaksas termiņu uz 15 gadiem. Pamatsummas atliktais maksājums ir trīs gadi.

Friča Brīvzemnieka pamatskolas vienkāršota renovācija izmaksās 500 tūkstošus eiro, aizņēmuma atmaksas termiņš nedrīkst pārsniegt piecus gadus, savukārt pamatsummas atliktais maksājums ir viens gads.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas renovācijas pirmajai kārtai aizņemsies 800 tūkstošus eiro, aizņēmuma atmaksas termiņš ir astoņi gadi, pamatsummas atliktais maksājums - divi gadi. Savukārt skolas ēkas Krišjāņa Barona ielā 116 vienkāršotās renovācijas pirmā kārta Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sākumskolas izvietošanai izmaksās 750 tūkstoši eiro, kas domei jāatmaksā astoņu gadu laikā, un pamatsummas atliktais maksājums ir divi gadi.

RD paredz ņemt aizņēmumus 2015.gadā no Valsts kases, jo pašlaik tā piedāvā izdevīgākas procentu likmes nekā komercbankas. Visos aizņēmumos iekļauta arī būvuzraudzība.

RD Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse pavēstīja, ka procentuāli 2015.gadā kopējais saistību apmērs, rēķinot no pamatsummas, sasniedz 83,9%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!