Lai saudzētu vēsturisko viduslaiku pils kompleksu un Riekstu kalnu, šogad Imantdienas nenotiks Cēsīs. Pagaidām gan nav zināms, kur tās varētu notikt.
Cēsu domes sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Velvele BNS pavēstīja, ka pēc piecu gadu sadarbības ar komponista Imanta Kalniņa mūzikai veltīto Imantdienu rīkotājiem SIA "Koncertmeistars" dome plāno atteikties no tālākās sadarbošanās, un šogad Imantdienas, iespējams, notiks Siguldā. Viņa pastāstīja, ka Imantdienas bijis viens no "traumējošākajiem" pasākumiem Cēsu vēsturiskajam centram un pilsētas attīstības sākumam - Riekstu kalnam, kurā atrodas arī viduslaiku Livonijas ordeņa pilsdrupas, jo pasākums ik gadu pulcējis gandrīz 10 000 apmeklētāju, un tā šai vietai bijusi "liela slodze".

"Citi pilsētā rīkotie masu pasākumi - Bruņinieku turnīrs, dažādi festivāli un citi - daļēji "izklīdina" apmeklētājus pa visu Cēsu centru, jo aktivitātes notiek dažādās vietās, taču Imantdienas bija koncentrētas tikai vienā punktā - pils estrādē," viņa skaidroja.

SIA "Koncertmeistars" pārstāvji sarunā ar BNS atzina, ka pagaidām šā gada Imantdienu norises vieta nav skaidri zināma. "Varbūt tā būs Sigulda, varbūt - Bauska, Latvija ir plaša," viņi sacīja.

Arī "Koncertmeistarā" pauda, ka Imantdienas Cēsu pils apkārtnei ir "pasmags" pasākums. Konkrētāk par nākamo pasākuma norises vietu "Koncertmeistars" solīja stāstīt maija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!