Foto: F64

Piektdien Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Francijā Imants Lieģis iesniedzis akreditācijas vēstuli Monako firstam Albertam II, kļūstot par trešo Latvijas vēstnieku Monako, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Iesniedzot akreditācijas vēstuli, vēstnieks pateicies Monako firstam par viņa ieguldījumu abu valstu attiecībās, pieminot oficiālo vizīti Latvijā 2011. gada jūnijā. Abas puses pārrunājušas iespējamo sadarbību vides aizsardzības jomā, kurā varētu iesaistīties firsta Alberta II fonds, kurš kopš tā dibināšanas 2006. gadā īpašu uzmanību pievērš dabas aizsardzības jautājumiem.

Vēstnieks atzinis, ka, pateicoties Latvijas goda konsulam Žanam Klodam Eidem, sadarbība starp abām valstīm, kā arī Latvijas vārds Monako izskan ļoti pozitīvi. Šogad aprīlī organizēts Latvijas ārstu seminārs un pieredzes apmaiņa ar Monako speciālistiem, kuru apmeklējis arī firsts Alberts II.

Savukārt Montekarlo operā ar goda konsula atbalstu koncertēja latviešu vijolniece Elīna Bukša. Vēstnieks arī pateicies par iespēju Latvijas Radio korim piedalīties festivālā Mākslas pavasaris "Printemps des Arts", kas 2018. gada martā norisināsies saistībā ar Latvijas valsts simtgades svinībām. Firsts Alberts II solījis apsvērt iespēju piedalīties šajā koncertā.

Monako vizītes laikā vēstnieks Lieģis ticies arī ar ārlietu ministru Žilu Tonelli un valsts ministra padomnieku, bijušo finanšu ministru un vēstnieku Itālijā un Portugālē Anrī Fissore.

Lai veicinātu tūrisma attīstību un Latvijas atpazīstamību Monako, ka arī informētu par gaidāmo Latvijas valsts simtgadi, Lieģis uzstājies Monako Ekonomiskajā padomē.

Latvijas un Monako diplomātiskās attiecības nodibinātas 2008. gada 15. oktobrī. 2009. gada 12. martā akreditēts pirmais Latvijas vēstnieks Monako Jānis Kārkliņš, kas vienlaikus pildīja Latvijas vēstnieka Francijā pienākumus. Viņš rezidēja Parīzē. Vēstnieks savu kadenci noslēdza 2010. gada 30. jūnijā.

2011. gada 13. septembrī akreditēta Latvijas vēstniece Monako, ar rezidenci Parīzē, Sanita Pavļuta-Deslandes, kas šo amatu pildīja līdz 2015. gada 1. decembrim.

Lieģis par Latvijas vēstnieku Francijā kļuva 2016. gada martā. Pirms tam viņš bija Latvijas vēstnieks Ungārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!