Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīdzinieki, kas 18. novembrī uz centru un atpakaļ bija lēmuši doties ar sabiedrisko transportu, pieturās pienākušajos tramvajos un autobusos bieži nemaz nevarēja iekļūt. Nācās vai nu gaidīt nākamo, vai arī līdz galamērķim doties kājām. Uzņēmumā "Rīgas satiksme" pauž, ka uz līnijām atradās viss īpašumā esošais autoparks, ziņo "rus.delfi.lv".

Problēmas ar sabiedrisko transportu atsevišķos maršrutos sākās jau pa dienu. "Delfi" lasītāja Elena teic, ka no Ķengaraga uz centru bija plānojusi nokļūt, lai kopā ar bērniem vērotu militāro parādi: "Pieturā bija daudz vecāku ar bērniem. Kad beidzot piebrauca nākamais tramvajs, vadītājs sakrustoja rokas, tā parādot, ka vietu nav. Durvis atvērās un mēs sapratām, ka salonā ieiet neizdosies pat, ja ir ļoti liela vēlēšanās. Kāds tomēr mēģināja iespiesties, bet lielākā daļa vecāku ar bērniem nolēma iet kājām," stāsta Jeļena.

Situācija vēl vairāk samilza pievakarē, kad uz centru sāka plūst cilvēku masas. Saprotot, ka rīdzinieku interese par izreklamēto uguņošanu būs ārkārtīgi liela, kā arī palielināsies transporta noslogotība, lasītājs Dmitrijs no mājas izgāja ātrāk – divas stundas pirms salūta: "Kāda gan bija mana vilšanās, kad 2. maršruta autobuss noteiktajā laikā pieturā tā arī neparādījās. Pēc kāda laika pienāca pārpildīts 11. maršruta autobuss. Iespiesties tajā izdevās tikai pašiem bezkaunīgākajiem".

Satraukumam gan vēl nav bijis pamata, jo pulksten 19.16 pieturā bija jāpienāk 24. maršruta autobusam. Taču arī tas nepienāca. "Beidzot piebrauca otrais, taču pārpildīts. Dažas durvis neatvērās, bet atvērtajās iespiedās tikai nedaudzi cilvēki. Puse pasažieru palika gaidot nākamo autobusu," klāsta Dmitrijs, kurš kopumā pieturā gaidīja apmēram 40 minūtes. Cilvēki viņam līdzās jokojuši, ka nekādu papildu reisu nav, nemaz nerunājot par ierastā grafika ievērošanu.

"Kad es tomēr ielīdu pārpildītā autobusā, maršruta viducī tas apstājās. Atslēdzās datori, noslāpa dzinējs. Iespējams, ka tā notika pārslodzes dēļ. Drīzumā vadītājam izdevās reanimēt transportlīdzekli un mēs turpinājām savu ceļu. Lūk, pēc vairāk nekā stundas nokļuvu līdz centram, turklāt bija arī piedzīvojums," joko lasītājs.

Vēl lielāka transporta kustības paralīze bija novērojama jau pēc salūta, kad cilvēki centās nokļūt mājās. Kā jau ziņots, uz ceļiem izveidojās milzu korķi, sabiedriskais transports pamatīgi kavējās.

Uzņēmumā "Rīgas satiksme" norāda, ka 18. novembrī uz līnijas bija palaists viss pieejamais autoparks, daudzos maršrutos tika organizēti papildu reisi.

"Kas attiecas uz sabiedriskā transporta darbu pēc salūta, tad jāsaka, ka svētki vienkopus pulcēja milzīgu ļaužu pūli, kā rezultātā izveidojās sastrēgumi un transports kavējās. Jāatzīmē, ka visi 18. novembrī ieplānotie reisi tika izpildīti, tomēr drošības nolūkos policija atcēla satiksmes ierobežojumus ar laika nobīdi, kā rezultātā pēc pulksten 21 praktiski visi tramvaji, autobusi un trolejbusi kavēja līdz pat divām stundām," notikušo komentēja "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!